Chatlayer is het toonaangevende AI bot platform waarmee u chatbots en voicebots bouwt, onderhoudt en beschikbaar maakt in meer dan 100 talen. Met Chatlayer zijn klantgerichte bedrijven in staat om authentieke, waardevolle gesprekken te voeren met hun klanten – dankzij de kracht van AI.
Chatlayer zorgt ervoor dat uw klanten u gemakkelijk kunnen bereiken via de platformen die ze elke dag gebruiken. Van WhatsApp tot Messenger, met Chatlayer.ai kunt u uw bot overal plaatsen. Chatlayer’s Natural Language Processing (NLP) is echt meertalig, met 125 talen out of the box, in één enkele bot.

De NLP-engine van Chatlayer
Chatlayer maakt gebruik van eigen, zeer krachtige en betrouwbare AI en NLP algoritmes, geschreven en continue onderhouden door een toegewijd team onderzoekers. De NLP-engine van Chatlayer wordt dan ook aanzien als best-of-breed.
No-code, multifunctioneel SaaS-platform
Het opzetten van een chatbot met Chatlayer is zeer eenvoudig en vereist geen technische kennis. U kunt direct beginnen met dankzij specifieke branche-sjablonen, zodat uw HR-bot, Customer Service AI, eCommerce voice assistant of andere bot-oplossing in een mum van tijd up-and-running kan zijn. U bent vrij om zelf te bouwen, samen met ons, of om onze experts het voor u te laten doen – op maat van uw vakgebied en met uw tone of voice.
Chatlayer & 2Grips
Meer en meer bedrijven hebben ondertussen een selfservice portaal ingericht. Eén centrale plek waar klanten antwoorden krijgen op hun vragen, problemen kunnen melden of zelf routinetaken kunnen uitvoeren. En dit zonder tussenkomst van een support medewerker. Maar wat als ze daarbij hulp zouden kunnen krijgen van een slimme, virtuele assistent via de chatkanalen die ze al gebruiken in hun vrije tijd?
Elk van onze service management tools biedt de mogelijkheid om zo’n selfservice portaal in te richten. Samen met Chatlayer breiden we dit uit met een slimme, vituele assistent. Dankzij Chatlayer en met de kracht van A1 wordt het mogelijk om om authentieke en waardevolle gesprekken met klanten en/of medewerkers te voeren. Via Chatlayer komen zij met u in contact op de platformen die zij dagelijks gebruiken. Van WhatsApp en Facebook Messenger tot Google Assistant, Amazon Alexa en meer.
Kan de bot de klant niet verder helpen?
Door een perfecte integratie met een service management tool wordt er een support request aangemaakt en is een human handover mogelijk.
Chatlayer & 4me: voor een betere dienstverlening en klantervaring.
Dankzij de 4me connector is het integreren van de Chatlayer oplossing met het 4me service management platform zeer eenvoudig en snel uit te voeren. De standaard 4me Chatlayer connector verrijkt uw 4me Self Service Portal met een AI-gebaseerde virtuele assistent die niet aanvoelt als een chatbot. De standaard connector maakt het voor uw support organisatie mogelijk om 24/7 authentieke conversaties te voeren met uw klanten. En dit over meerdere kanalen tegelijk, en volledig geïntegreerd met uw 4me service management applicatie.

Hoe werkt het?
In eerste instantie zal de standaard connector gebruik maken van de knowledge database van 4me. Hiermee kan de chatbot vragen van klanten beantwoorden of veelvoorkomende problemen direct oplossen. Zo wordt de klant zeer snel geholpen zonder tussenkomst van de supportorganisatie.
Als er geen kennisartikel beschikbaar is, zal de chatbot verschillende vragen stellen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over wat de klant nodig heeft. Op basis van de antwoorden en de request templates in 4me, bepaalt de chatbot welke vragen er gesteld moeten worden. Op deze manier wordt relevante informatie verzameld in de supportaanvraag, zodat deze efficiënt kan worden afgehandeld door supportorganisatie.
Tot slot kan een klant via de chatbot vragen stellen over de status van een reeds geregistreerd supportverzoek en dit zonder tussenkomst van een medewerker.
Uitbreiding van de 4me Chatlayer Connector
De standaard connector kan uitgebreid worden op basis van de specifieke behoeften van de supportorganisatie. In dat geval starten we met een workshop om de bot persona te bepalen en de gebruikerseisen te definiëren. In de happy flow worden de verschillende use cases geconfigureerd in voorbeelddialogen en flowcharts. Deze worden uitvoerig getest, waar nodig aangepast en vervolgens in productie genomen. Tot slot is het ook mogelijk om de chatbot op andere platformen in te stellen, van WhatsApp tot Messenger.