Het einde van ITIL v3

Sinds het ontstaan van ITIL zijn er diverse updates geweest om zo steeds aan te sluiten op de zich wijzigende omstandigheden en bedrijfsnoden. Zo werd ook ITIL v3, gelanceerd in 2007, bijgewerkt in 2011 en werd in februari 2019 ITIL 4 uitgebracht. Momenteel zijn zowel de Foundation module als alle hogere modules vrijgegeven.

Daarom heeft Axelos een tijdje geleden de uitfacering van ITIL v3 aangekondigd. Sinds 1 juli 2021 is het dan ook niet meer mogelijk om te starten met één van de e-learnings uit het ITIL v3 aanbod. De examens voor de Intermediate modules kunnen nog afgelegd worden tot 31 december 2021.

Service Management professionals die het certificaat van ITIL v3 Expert behaalden of minstens 17 credits uit v3 verzamelden, kunnen nog tot en met 30 juni 2022 het examen afleggen van de ITIL 4 Managing Professional Transition module. Met deze ‘bridge’ behalen zijn met slechts één examen het certificaat van ITIL 4 Managing Professional. Deze module is eveneens beschikbaar in de vorm van een e-learning en een klassikale opleiding.

Deze e-learning opleidingen zijn momenteel beschikbaar.
Klassikale opleidingen ITIL 4 & andere