De module Digital and IT Strategy (DITS) brengt de ITIL 4 -concepten op een hoger strategisch niveau. Deze opleiding met IT- en digitale leiders in staat stellen strategische beleidsbeslissingen te beïnvloeden en te sturen via het creëren van een geschikte digitale strategie die is afgestemd op de bredere organisatie-overkoepelende doelstellingen. Deze ITIL 4-module verschaft richtlijnen over hoe strategie het ontwerp, de levering en de ondersteuning van diensten door de gehele servicewaardeketen van een organisatie kan beïnvloeden.

Deze opleiding bouwt verder op ITIL 4 Foundation, in het bijzonder rond het opstellen van een digitale visie en het vormgeven van IT- en bedrijfsstrategieën. Deze training is een van de twee modules voor het behalen van de kwalificatie ITIL 4 Strategic Leader.

ITIL 4 Leader: Digital & IT Strategy Opleiding

Deze open ITIL 4 training bereidt u voor op het ITIL 4 Leader: Digital and IT Strategy Certificaat. De training (gegeven in het Engels) bestaat uit een 3-daagse cursus inclusief het certificeringsexamen. Deze ITIL 4 DITS training helpt professionals om:

 • een organisatie-overkoepelende digitale strategie te ontwikkelen
 • een digitale visie te ontwikkelen
 • operationele perfectie te stimuleren
 • in te spelen op digitale disruptie
 • een duurzaam bedrijf te realiseren
 • risico’s strategisch te beheren
 • digitale leiders voor de toekomst te ontwikkelen.

Als ITIL 4 Strategic Leader toont u aan dat u een duidelijk inzicht hebt in hoe IT de bedrijfsstrategie beïnvloedt en stuurt. U verwerft uitgebreide kennis over hoe en wanneer technologische innovatie kan bijdragen tot organisatorisch succes.

Deze opleiding is bestemd voor:

Deze Strategic Leader-module is bedoeld voor IT managers en bedrijfsleiders, aankomende C-Suite professionals en andere senior business leaders die een organisatie strategisch willen positioneren ten opzichte van digitale disruptors, een digitale visie willen ontwikkelen en een robuuste digitale strategie willen bouwen voor groei op lange termijn. Het volgen van een geaccrediteerde training voor de ITIL 4 Strategic Leader modules is verplicht om de essentie van het materiaal volledig te begrijpen. Kandidaten moeten in het bezit zijn van het ITIL 4 Foundation certificaat.

ITIL 4 Leader: Digital and IT Strategy omvat vier casestudieopdrachten die tijdens de opleiding door de trainer worden beoordeeld. Het succesvol afronden van de praktijkopdrachten is een voorwaarde om te kunnen deelnemen aan het multiple-choice examen.
Het ITIL 4 Leader DITS certificeringsexamen bestaat uit 30 multiple-choice vragen. U heeft hiervoor 60 minuten de tijd en u slaagt als u 70% van de vragen correct beantwoordt (21/30). U ontvangt een voucher waarmee u het online examen kunt inplannen op een door u gekozen tijdstip.
 1. Het gebruik van de ITIL-richtlijnen kunnen aantonen bij beslissingen en activiteiten inzake digitale en IT-strategie
  Begrijpen hoe digitale strategie kan worden ingezet om te reageren op digitale disruptie
 2. De relatie begrijpen tussen de concepten van Digitale en IT Strategie, het Service Value System en de Service Value Chain, en uitleggen hoe deze te gebruiken om waarde te creëren
 3. Begrijpen hoe een organisatie Digitale en IT Strategie gebruikt om levensvatbaar te blijven in omgevingen die verstoord worden door digitale technologie
 4. Inzicht verwerven in strategische benaderingen die mogelijk worden gemaakt door digitale en informatietechnologie om relevantie voor de klant/markt en operationele perfectie te bereiken
 5. De risico’s en kansen van Digitale en IT-strategie begrijpen
 6. De stappen en technieken begrijpen die betrokken zijn bij het definiëren van en pleiten voor een Digitale en IT-strategie
 7. Begrijpen hoe een Digitale en IT-strategie moet worden geïmplementeerd
Naast het slide deck van de training ontvangen alle deelnemers het ITIL 4 SL: Digital and IT Strategy Digital Core Guidance eBook. Het Core Guidance eBook is een waardevolle bron in uw dagelijkse werk, lang nadat het examen is afgelopen. Het is beschikbaar in uw PeopleCert account, na de registratie van het examen.

ITIL 4 Leader: Digital and IT Strategy (Engels)

20453 dagen
 • Inclusief examen, herkansing en eBook
 • 27-29 november 2023
 • Online sessies

ITIL 4 Leader: Digital and IT Strategy (Engels)

20453 dagen
 • Inclusief examen, herkansing en eBook
 • 29-31 januari 2024
 • Online sessies

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Waarom kiezen voor 2Grips?
 • 2Grips is specialist in Service Management
 • Onze trainers werken dagelijks met Service Management in de praktijk
 • 2Grips is een Peoplecert-geaccrediteerd opleidingsinstituut.
 • 2Grips is erkend dienstverlener van KMO-portefeuille
 • Maximum 8 deelnemers per sessie

ITIL 4 certificering

De ITIL 4 Leader: Digital and IT Strategy module maakt deel uit van de ITIL 4 Strategic Leader stroom die ervaren en aankomende IT managers helpt om de complexiteit van het digitale tijdperk te navigeren en zich voor te bereiden op digitale transformatie. De twee Strategic Leader-modules zijn: Direct, Plan and Improve; Digital and IT Strategy. Meer informatie over het ITIL 4-certificeringsschema.

Copyright © AXELOS Limited 2022. Used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Deel deze info in uw favoriete netwerk

Neem voor meer informatie direct contact op met 2Grips

2Grips is een Peoplecert-geaccrediteerd opleidingsinstituut.

PeopleCert Accredited Training Organisation

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.