Lang verwacht nieuws over de hogere levels van ITIL 4

Zoals aangekondigd zal Axelos binnenkort beginnen met de uitrol van de hogere niveaus van ITIL 4. Na de lancering van ITIL 4 in februari zijn veel ITIL-certificaathouders aan de zijlijn blijven staan. De ITIL 4 Foundation richt zich immers voornamelijk op mensen zonder ITIL-certificaat of met alleen het Foundation v3-certificaat. ITIL Experts of degenen die al verder gevorderd waren in het ITIL certificatieschema konden niet echt aan de slag met ITIL 4. Axelos kondigt nu de langverwachte ITIL 4 Managing Professional Transition Module aan.

Noteer deze datum alvast in uw agenda: 3 oktober 2019

Vanaf dan zal de overgangsmodule en het bijbehorende examen beschikbaar zijn. Deze langverwachte ITIL 4 Managing Professional Transition module is de logische volgende stap voor ITIL v3 geaccrediteerde professionals die willen overstappen naar ITIL 4. Alle ITIL Experts of diegenen die al 17 credits in ITIL v3 hebben kunnen deze “brug” naar ITIL Managing Professional slaan.
In november worden de “ITIL 4 Specialist: Creëren, leveren en ondersteunen” en “ITIL 4 Strategist: Direct, Plan and Improve” gelanceerd. De “ITIL 4 Specialist: Stakeholderwaarde stimuleren” en “ITIL 4 Specialist: High Velocity IT” worden in het eerste kwartaal van 2020 verwacht.

ITIL 4 certification
2Grips Opleidingskalender

Zodra er een klassikale training of e-learning beschikbaar is, voegen we dit toe aan onze opleidingskalender.

ITIL 4 Managing Professional transition module

De Managing Professional overgangsmodule is ontworpen om ITIL v3-Experts in staat te stellen gemakkelijk over te stappen naar ITIL 4. Zij kunnen de status van Managing Professional krijgen via één cursus en één examen.
Dankzij deze overgangsmodule kunnen kandidaten hun eerdere prestaties herkennen en tegelijkertijd de actuele vaardigheden en kennis verwerven die nodig zijn in onze digitale diensteneconomie.
De module geeft informatie over de belangrijkste elementen van de volgende modules van ITIL 4 Managing Professional:

– ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support
– ITIL 4 Specialist Drive Stakeholder Value
– ITIL 4 Specialist High Velocity IT
– ITIL 4 Strategist Direct Plan and Improve

De overgangsmodule zal ook een inleiding bevatten over de belangrijkste concepten van de ITIL 4 Foundation.
Om de overgangsmodule te kunnen volgen, moeten alle kandidaten op expert-niveau zijn of minimaal 17 v3 credits hebben. De module is daarom gericht op kandidaten met een sterke kennis van ITIL v3.