Het einde van ITIL v3

Nu ITIL 4 officieel is opgestart en de hogere modules van de Managing Professional en Strategic Leader stromen zijn gelanceerd, kondigt Axelos de stopzetting van ITIL v3 aan en dit tegen het einde van 2021. Om klanten voldoende tijd te geven om over te stappen op ITIL 4, zal dit stapsgewijs gebeuren. De vastgelegde data voor het stopzetten van de vorige versie zijn als volgt:

  • ITIL v3 Foundation (Engels) wordt per 1 juli 2021 opgeheven.
  • ITIL v3 Intermediates (Engels) stoppen met ingang van 1 januari 2022.
  • ITIL 4 Managing Professional Transition examens (Engels) worden beëindigd per 1 juli 2022.

Dit betekent dat we vanaf 1 juli 2021 geen ITIL v3 Foundation training en examens meer kunnen aanbieden, gevolgd door het stopzetten van de Intermediate examens op 1 januari 2022.

Voor degenen die nog bezig zijn met het verzamelen van de 17 studiepunten die nodig zijn om het ITIL 4 Managing Professional Transition examen af te leggen, begint de tijd te dringen. 2Grips zal alle Intermediate e-learning opleidingen door middel van zelfstudie aanbieden tot eind 2021.

ITIL v3 Experts kunnen het ITIL 4 Managing Professional certificaat behalen met één enkel examen tot 1 juli 2022. Vergeet dus niet tijdig uw klassikale training ITIL 4 Managing Professional Transition te boeken of een e-learning MP Transition in te plannen.

Afgelopen jaar hebben we een enorme vraag naar ITIL 4-trainingen gehad en we verwachten met het einde van ITIL v3 in zicht een nog grotere vraag naar deze opleidingen. 2Grips zal ITIL-trainingen en -certificeringen blijven aanbieden en indien nodig zullen we de capaciteit opschalen.

We kijken er alvast naar uit om ook u te introduceren of te laten doorstromen naar ‘s werelds meest toonaangevende certificering op het gebied van IT-service management.

Het Einde van ITIL v3