De Service Integration Manager badge is de nieuwste certificatie in de portfolio van Exin, een onafhankelijk examen- en certificeringsinstituut voor o.a. SIAM. Exin lanceerde dit nieuwe certificaat tijdens Service North, dé wereldwijde Service Integration And Management conferentie die vorige maand plaatsvond. 2Grips is dan ook trots om als één van de eerste geaccrediteerde trainingsorganisaties professionals te kunnen helpen om via verschillende modules de erkenning als Service Integration Manager te verwerven.

EXIN Certified Service Integration Manager
Exin Career Path Certifications

Enkele jaren geleden startte Exin met het uitbrengen van certificaten voor carrièrepaden (Exin Career Path Certifications). Deze certificeringen, bestaande uit meerdere modules, helpen professionals om naar een specifieke rol of set van vaardigheden toe te werken. De carrièrepadcertificeringen die EXIN aanbiedt, zijn speciaal ontworpen voor opkomende rollen binnen het IT-domein.

Service Integration Manager
Service Integration Manager

Dit carrièrepadcertificaat combineert een brede achtergrond met specialistische vaardigheden. Deze rolgerichte certificering bezorgt professionals een vliegende start in hun (nieuwe) rol. Het certificaat bestaat uit:

Met het behalen van de drie vereiste certificeringen, ontvangt u automatisch het certificaat EXIN Service Integration Manager.

Service Integration Manager Certification
De rol van Service Integration Manager

Het providerlandschap van organisaties wordt steeds complexer wordt. Meer en meer is “everything-as-a-service” de norm. Met de gewonnen flexibiliteit, groeit ook de uitdaging om diensten te integreren en leveranciers op elkaar af te stemmen. Om maximaal waarde te halen uit het multi-provider model, is het van cruciaal belang om te zorgen voor een effectieve en naadloze integratie van diensten. De rol van Service Integration Manager wordt daarmee onmisbaar.

Welke waarde heeft dit certificaat?

In de snel veranderende wereld waarin we vandaag leven, is het belangrijk om kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Voor veel werkgevers is een geaccrediteerde certificering een breed erkende vorm van bewijs van bepaalde vaardigheden. Wanneer u gecertificeerd bent als een EXIN Service Integration Manager, heeft u aangetoond dat u over de vereiste competenties beschikt om in deze rol succesvol te zijn. Deze competenties omvatten achtergrondkennis op het gebied van Service Management en Cloud Computing, evenals specifieke praktische vaardigheden met betrekking tot Service Integratie en Management (SIAM).