ITIL Opleiding en Certificering2021-09-20T07:48:23+00:00
Het nieuwe ITIL 4 Certificeringsschema

Na de release in februari 2019 van ITIL 4 op Foundation niveau, zullen ook de andere modules snel volgen. Het nieuwe ITIL 4-certificeringsschema is gebaseerd op ITIL v3 en is geoptimaliseerd om practici een duidelijk pad te bieden om hun ITIL-traject voort te zetten.

 • ITIL Managing Professional (ITIL MP) richt zich op IT-practici die werkzaam zijn binnen de technologie en digitale teams van bedrijven.
 • De ITIL Managing Professional (ITIL MP) stream biedt praktische en technische kennis over hoe succesvolle IT-services, teams en workflows kunnen worden uitgevoerd.
 • ITIL Strategic Leader (ITIL SL) erkent de waarde van ITIL, niet alleen voor IT-activiteiten, maar voor alle digitaal ondersteunde diensten. Een ITIL SL worden toont aan dat het individu een duidelijk inzicht heeft in hoe IT de bedrijfsstrategie beïnvloedt en stuurt.
ITIL 4 certification

Om het certificaat van ITIL Managing Professional of ITIL Strategic Leader te verkrijgen, moet men alle modules in elke “stroom” doorlopen, waarbij ITIL Strategist een universele module is voor beide stromen. ITIL is een geregistreerd handelsmerk van Axelos.

Het ITIL v3 Certificeringsschema

De principes, processen en activiteiten die in ITIL v3 worden behandeld, leveren essentiële kennis die bijdraagt tot een beter begrip van ITIL 4-concepten in een geactualiseerde kader. Deelnemers die verdergaan op hun v3-reis verwerven waardevolle vaardigheden om hun bedrijfsuitdagingen op te lossen. Voor ITIL v3 Experts of voor zij die minstens 17 credits verzamelden, kunnen dankzij de TIL Managing Professional Transition module met één opleiding en één enkel examen de titel van ITIL Managing Professional bekomen.

Heeft u nog credits nodig? Het ITIL-certificering schema is een modulair programma dat u de flexibiliteit biedt om zich te richten op uw belangrijkste aandachtsgebieden. Er zijn 5 certificatie levels in de ITIL v3 -certificering. De modules geven u geleidelijk een dieper begrip van ITIL. U kiest wat u nodig heeft in uw huidige baan of in uw toekomstige carrière.

5 niveaus van ITIL-certificering
ITIL Foundation2018-06-21T07:53:42+00:00
 • Het Foundation-niveau biedt u een algemeen begrip van de belangrijkste elementen, concepten en terminologie van de ITIL-levenscyclus, met inbegrip van hoe elke fase met elkaar verband houdt en wat ze in bredere zin bijdragen aan service management.
 • De ITIL Foundation certificering is een eerste vereiste voor iedereen die door wil stromen naar een ITIL opleiding op intermediair niveau.
ITIL Practitioner2018-06-21T07:54:06+00:00
 • Het niveau van ITIL Practitioner bestaat uit meer praktische richtlijnen. Houders van dit certificaat zijn in staat om niet alleen de taal van ITIL te spreken, maar deze ook te vertalen en in de praktijk te gebruiken.Het biedt een andere reeks vaardigheden die niet aan bod komen in de bestaande certificeringen.
 • ITIL Practitioner kan, na het behalen van het ITIL Foundation certificaat, in elk stadium van het ITIL-certificatieschema worden behaald.
ITIL Intermediate2018-06-21T08:08:41+00:00
 • Het Intermediate niveau van de ITIL-certificering heeft een modulaire structuur waarbij elke module een andere focus heeft op IT Service Management. U kunt zo veel intermediaire kwalificaties nemen als u nodig hebt. De Intermediate modules zijn gedetailleerder dan het Foundation niveau en de Practitioner en bieden een erkende kwalificatie.
 • De ITIL Intermediate Certificaten zijn onderverdeeld in twee categorieën: Service Lifecycle en Service Capability. Elke certificering wordt geleverd met een bepaald aantal credits (vereist voor het Expert niveau).
 • De ITIL Intermediate certificeringen zijn beschikbaar voor iedereen die geslaagd is voor het ITIL Foundation examen.
ITIL Expert2018-06-21T08:14:00+00:00
 • De ITIL Expert-kwalificatie is bedoeld voor degenen die willen aantonen dat zij de volledige ITIL kennis bezitten. Het certificaat wordt uitgereikt aan kandidaten die een reeks ITIL-certificeringen hebben behaald en een uitstekende kennis- en vaardigheidsbasis in ITIL Best Practices hebben.
 • Kandidaten moeten in het bezit zijn van het certificaat van de ITIL Foundation en in totaal minimaal 17 studiepunten hebben behaald met de modules Foundation en Intermediate.
 • De module Managing Across the Lifecycle (MALC) moet worden gehaald om in totaal 22 credits te behalen, het vereist minimum voor het behalen van het ITIL Expert certificaat.
ITIL Master2018-06-21T08:16:33+00:00
 • Om het ITIL Master certificaat te behalen, moet u in staat zijn om uit te leggen en te verantwoorden hoe u persoonlijk een reeks kennis, principes, methoden en technieken uit ITIL en ondersteunende managementtechnieken heeft geselecteerd en toegepast om gewenste bedrijfsresultaten te behalen in één of meer praktische opdrachten.
 • Kandidaten moeten het ITIL Expert certificaat hebben behaald en ten minste vijf jaar in IT-service management hebben gewerkt in een leidinggevende of hogere managementadviesfunctie.
Wat is ITIL?
ITIL certificering
ITIL Opleiding en Certificering
PeopleCert-geaccredideerde opleidingsorganisatie.

2Grips is een PeopleCert-geaccredideerde opleidingsorganisatie.

Ga naar de bovenkant