SIAM Training in België en Nederland.

Bent u op zoek naar SIAM training en certificering? Dan heeft u met 2Grips de juiste partner gevonden. Onze opleidingsdiensten zijn ontstaan op vraag van onze klanten en onze consultants die hun kennis en ervaring willen delen. Naast hun accreditatie als opleider, zijn onze trainers ook dagdagelijks bezig om service management methodologiën in de praktijk toe te passen. Dit maakt ons uniek in het opleidingslandschap in België en Nederland.

SIAM Training
SIAM Open klassikale training, in-company en e-learning

Al onze SIAM opleidingen staan open voor zowel klanten als niet-klanten. U sluit zich aan bij één van de open klassikale trainingen of wij organiseren een in-company training op maat van uw organisatie. Studeert u liever waar en wanneer u wil op uw eigen tempo? Dan is de SIAM opleiding via e-learning voor u de ideale manier om het SIAM Foundation certificaat te behalen.

SIAM Foundation

SIAM Foundation Training volgt u wanneer u:
 • interesse heeft in de de praktijk van Service Integration and Management
 • de SIAM-methodologie wil implementeren in een organisatie
 • reeds werkt met IT Service Management-processen en deze ook wil stroomlijnen in een multi-provider omgeving
 • service provider bent en SIAM-modellen wenst te implementeren en beheren.
Het SIAM Ecosysteem
SIAM Ecosysteem
SIAM Foundation Topics
 • Inleiding tot Service Integration and Management
 • Implementatie-roadmap voor Service Integration and Management
 • Rollen en verantwoordelijkheden in Service Integration and Management
 • Service Integration and Managementpraktijken
 • Processen ter ondersteuning van Service Integration and Management
 • Uitdagingen en risico’s van Service Integration and Management
 • Service Integration and Management en andere praktijken
Studiemateriaal

De basisliteratuur voor deze opleiding is het Service Integration and Management Foundation Body of Knowledge (SIAM™ Foundation BoK). De tweede herziene uitgave (April 2020) is gratis beschikbaar op de Scopism website.

SIAM Professional

Voor wie is deze SIAM Professional training geschikt?

SIAM™ Professional is ideaal voor professionals die hun Service Integratie en Management kennis willen verbeteren en uitbreiden. Dit maakt deze opleiding zeer interessant voor Service Managers en Practitioners, Service Provider Portfolio Managers, Proces Managers, Project Managers en vele anderen.

Studiemateriaal

Aanbevolen literatuur voor deze opleiding is de Service Integration and Management (SIAM™) Professional Body of Knowledge De tweede herziene uitgave (April 2020) is gratis beschikbaar op de Scopism website.

Na de opleiding SIAM Professional bent u in staat om:
 • een governance-kader op basis van SIAM-praktijken op te zetten
 • een organisatie assessment uit te voeren en zo een plan op te stellen en verbeteringen te bevorderen;
 • de belangrijkste elementen om een SIAM-implementatie uit te voeren te bepalen
 • een SIAM-model voor verschillende omgevingen en organisaties te ontwerpen en op te bouwen
 • een SIAM-implementatie leiden
 • verschillende benaderingen te overwegen om SIAM te implementeren
 • organisatorisch change management te gebruiken om de SIAM-implementatie te stimuleren
 • het SIAM-ecosysteem van de organisatie te verbeteren in elke fase
 • meerdere processen gebaseerd op SIAM te beheren en continu verbeteren.

SIAM Awareness

Waarom Service Integration And Management Awareness sessie

Complexe multi-supplier omgevingen zijn niet meer weg te denken. Wil u controle houden over de organisatie en de geleverde diensten, heeft u een effectieve governance en operationele controle over de dienstverlening nodig.

Deze SIAM awareness opleiding biedt inzicht in de complexe outsourcingssproblematiek en duidt aan hoe de SIAM methodologie een oplossing biedt. In organisaties waar men reeds gestart is met een SAIM roadmap, zorgt deze opleiding een gemeenschappelijke taal en een verhoogde betrokkenheid voor alle stakeholders.

Voor wie is deze SIAM Awareness sessie geschikt?

SIAM™ awareness is ideaal voor iedereen die betrokken is bij een SIAM project of geconfronteerd wordt met een SIAM implementatie. In het bijzonder voor het C-level management, biedt deze opleiding meer inzicht in hoe de SIAM methodologie oursourcingsproblemen aanpakt en daarmee de strategische business objectieven ondersteunt.

Deze SIAM Awareness sessie wordt vaak georganiseerd in de vorm van een in-company opleiding. Op die manier kan de nodige aandacht besteed worden aan de specifieke situatie en de inhoud aangepast worden aan het niveau van de deelnemers. Deze sessies vinden idealiter plaats voor de start of bij het begin van een SIAM traject.

Om snel inzicht te krijgen in de basisconcepten van SIAM en op de hoogte te blijven van deze zich snel ontwikkelende methodologie, hebben we een aantal interessante bronnen geselecteerd: whitepapers, webinars, blogs, conferenties, Linkedin groepen en gratis downloads. U vindt deze terug in onze “Wat is SIAM“-blog.

SIAM accredation

2Grips is een geaccrediteerd Opleidingsinstituut voor SIAM (Foundation, Professional en Service Integration Manager) door Exin, hét wereldwijde certificeringsinstituut voor ICT-professionals.

Deel deze info met uw collega's