Workshop: Shadow IT

Shadow IT

Paniek! Gevoelige bedrijfsdata komt via een privé smartphone op straat te liggen. Voor menig IT manager of CIO de ergste nachtmerrie. En dat is volkomen begrijpelijk. Het zorgt ervoor dat u als IT verantwoordelijke niet of onvoldoende “in control” bent over de IT-infrastructuur van uw organisatie. Door de toename van het aantal innovatieve communicatiemogelijkheden komt Shadow IT steeds vaker voor.

De term Shadow IT wordt gebruikt voor alle IT-middelen die binnen een organisatie door de medewerkers gebruikt worden maar die buiten het beheer (en vaak zicht) van de IT-afdeling vallen. Kortom, Shadow IT heeft betrekking op alle applicaties, Cloud Services en hardware die niet zijn goedgekeurd, beheerd of beveiligd worden door de IT-afdeling van een organisatie.

In deze workshop bespreken we de 6 grootste bedrijfsrisico’s van Shadow IT en wat u daaraan kunt doen. Kleine ingrepen, interessante inzichten en ervaringen die gedeeld worden op basis van meer dan 20 jaar praktische ervaring op dit gebied.

De slides van de workshop kan u hier downloaden.

Andere beschikbare slidedecks:
2023-03-08T10:47:02+00:00

Deel deze info in uw favoriete netwerk

Ga naar de bovenkant